Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Leiden

Home - Nederland - Leiden
Rijksmuseum van Oudheden
Ticketprijzen 2021

Volwassenen 12,5 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 17 jaar 4 euro
Studenten 6 euro of gratis

Meer Ticketinformatie

Molenmuseum De Valk
Ticketprijzen 2021

Volwassenen en Jongeren vanaf 16 jaar 5 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar 2,5 euro
Baby's, Peuters en kleuters tot en met 5 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Naturalis Biodiversiteit Center Museum & Onderzoek

Ben je op zoek naar een prettig en educatief uitje? Bezoek dan eens het Naturalis Biodiversiteit Center Onderzoek en Museum op wandelafstand van Station Leiden Centraal. Dit is een nationaal onderzoeksinstituut over de verscheidenheid van plant- en diersoorten op deze aardebol. Je ontdekt hier één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld en de rijkdom die de natuur te bieden heeft. Voor kinderen is er vanalles te beleven en te doen zoals een online gastles of een workshop. Ook heb je uiteraard de mogelijkheid om het museum zelf te bezoeken en alles op vlak van biologische en geologische diversiteit van het verleden, heden en de toekomst te ontdekken. Iets nieuws leren was nog nooit zo leuk!

Ticketprijzen 2021

Per Persoon vanaf 4 jaar 16 euro
Tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Japanmuseum Sieboldhuis
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 8,5 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar 5 euro

Meer Ticketinformatie

Hortus Botanicus Leiden - Oudste Botanische Tuin van Nederland

Hortus botanicus is de oudste botanische tuin van Nederland gelegen in de Leidse binnenstad. Het domein beslaat circa 4 hectaren die onderverdeeld zijn in 6 tuinen. Door 400 jaar plantenuitwisseling tussen Nederland en een deel met Azië kan je in de tuin veel onbekendere plantensoorten uit Indonesië en Japan bewonderen in de Von Siebold gedenktuin. De vaandeldrager van 400 jaar plantenuitwisseling was Philipp Franz von Siebold waar je sinds 1932 zijn standbeeld in deze tuin kan bezichtigen.
In de Clusiustuin bewonder je sinds 1594 een grote verzameling plantensoorten van over de hele wereld. De typische renaissancetuin is onderverdeeld in 4 kwadranten, die terug onderverdeeld zijn in rechthoekige plaatsen.
Planten die een rol spelen in de traditionele Chinese geneeswijze ontdek je sinds 2015 in de Chinese kruidentuin. Tevens vind je veel gekweekte Chinese planten, zoals chrysanten, orchideeën, rozen en bamboe in deze wondermooie tuin.
Meer inzicht in de indeling van het plantenrijk zie je in de systeemtuin. De verschillende soorten planten zoals bijvoorbeeld, de zaadplanten, groene planten en bloemplanten werden in bedden aangelegd. De bloemplanten werden opgedeeld in nog eens 27 bedden met onder andere de Brassicales, Rosales en Eetbareplanten. De Rozentuin, die net een doolhof lijkt, herbergt een aantal bijzondere oudere rozen. In vollebloei is dit een wondermooie gedeelte vanHortus Botanicus. In de grote Varentuin, aangelegd in 1993, kan je enkele honderden verschillende winterharde varens bezichtigen. Deze planten komen vaak voor in het bos en in de eigen tuin maar zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden doordat veel soorten erg op elkaar lijken.

Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 13 jaar 8 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 3,5 euro

Meer Ticketinformatie

Lakenhal
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 12,5 euro

Meer Ticketinformatie

Rijksmuseum Boerhaave
Ticketprijzen 2020

Volwassenen 13 euro
Kinderen & Jongeren vanaf 4 tot en met 17 jaar

Meer Ticketinformatie

Pretpark Duinrell Wassenaar
Ticketprijzen 2020

Per Persoon vanaf 3 jaar 19,95 euro

Meer Ticketinformatie

Tikibad Duinrell Wassenaar
Ticketprijzen 2020

4 uur Per Persoon 17,95 euro
Kinderen tot 120 cm 15 euro

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke