Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen musea & bezienswaardigheden Maastricht

Home - Nederland - Maastricht
Grotten Noord

In het zuiden van Maastricht onder de 171 meter hoge Sint-Pietersberg zijn de Grotten Noord gesitueerd. Op deze plek ontdek je een bijzonder stukje geschiedenis van Maastricht. Wat betekenen de opschriften en tekeningen op de muren en wat werd er nou echt bewaard in de ondergrondse kluis? In de 1 uur durende rondleiding, in een deel van de ruim 80 kilometer ondergrondse gangen, vertelt de officiële Maastricht gids er graag alles over. Je komt meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van deze mergelgrotten met bijhorende verhalen en legendes. Grotten Noord is als het ware een soort magisch ondergrond museums met prachtige unieke houtskooltekeningen, schilderijen en opschriften.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9,5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar 7,95 euro

Meer Ticketinformatie

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Ben je op zoek naar een leuk daguitstap in Limburg? Breng dan eens een bezoek aan het interessante Natuurhistorisch museum. Ontdek verschillende informatieve vaste exposities over bijvoorbeeld de natuur van Nederlands Limburg van vroeger en nu. Ook zijn er wisselende exposities zodat je elke keer weer nieuwe dingen kunt leren. Voor kinderen is het ook erg leuk, omdat ze mee kunnen deelnemen aan de museumJeugdUniversiteit. Hier vertellen echte wetenschappers over alles fauna en de flora. Ook kun je een bezoek brengen aan het Sciencelab, waar je een nieuwe leuke digitale beleving ontdekt over Mosasaurussen. Kortom: zeker een bezoekje waard!

Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9 euro
Senioren 65+ 7 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 11 jaar 6 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

GaiaZoo in Kerkrade

Op slechts 30 kilometer van Maastricht in de buurt van Heerlen is GaiaZoo Kerkrade gelegen. In deze dierentuin, die reeds verschillende ANWB prijzen won, slenter je door de verschillende leefgebieden.
Zo ontdek je op de Afrikaanse Savanna onder meer de elegante Rothschild giraffen, indrukwekkende leeuwen, de Witte neushoorn en een roedel wilde honden.

Een zicht op de Afrikaanse leeuw
Een kijk op de Afrikaanse leeuw op het grasveld


In het Rainforest gebied bewonder je de klimmende en slingerende apen. Zo kan je een blik werpen op onder andere de de Gouden leeuwaap, Boliviaanse gele doodshoofd aap en de Westelijke laaglandgorilla. In het taiga gebied zie je dieren die in het noorden van Europa, Canada en Rusland leven zoals lynxen, rode panda's en grijze wolven. In de daarbijhorende volière kan je de grootste Europese roofvogel: de machtige monniksgier spotten. Er zijn ook enkele vogelshows die je op verschillende tijdstippen van de dag kan beleven. Sinds 2019 bezit deze zoo met 400 flamingo's de grootste kolonie binnen een Europese dierentuin.
Tijdens de verschillende diervoederpresentatie ontdek je interessante wetenswaardigheden van de ervaren dierverzorgers over de dieren in GaiaZoo. Kinderen kunnen zich tussendoor ook uitleven in het omvangrijke indoor Dino Speelpark DinoDome. Outdoor kunnen ze klauteren over hoge klimtorens en uitdagende touwbruggen.
Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 2 25 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 20 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Bonnefanten

Bonnefant, dat in maart 1995 de deuren opende, ligt aan de oevers van de Maas.
Het fraaie museumgebouw ontwierp de Italiaanse architect Aldo Rossi in 1994. Het pand staat vooral bekend om de met zink beklede koepeltoren of Cupola en de lange trap, die midden in het gebouw staat en naar de verschillende tentoonstellingsruimten loopt. In het museum zie allerhande moderne en hedendaagse kunst van onder andere Aldo Rossi, Edmond Bellefroid en Robert Mangold. Misschien wel de mooiste kunstvoorwerpen in de Bonnefanten kenmerkend voor de regio is het Maastrichts zilver uit de 17de en 18de eeuw en aardewerk uit de 19de en 20ste eeuw. Zo zie je onder andere een paar sauskommen van Joannes Andreas Geradus L'Herminotte, een hoge suikerstrooier van François Joseph Hourdoucq en mooie zegelstempel. In de collectie van Maastricht aardewerk valt de geelwitte Schotel Vredeskerk Amsterdam 1918 jubile 1931 op en de achthoekige schotel zonder kop uit 1950 op. Er zijn ook kunstwerken te bezichtigen van de 12de tot de 16de eeuw uit de verzameling van de Nederlandse architect Willem Jan Neutelings. Daarnaast ook Italiaanse schilderkunst, middeleeuwse beeldhouwkunst en schilderijen afkomstig uit het Zuiden van Nederland en Duitsland. Het museum presenteert talrijke tijdelijke tentoonstellingen het hele jaar door.

Een zicht op de koepeltoren van Bonnefanten
Een foto van de koepeltoren van Bonnefanten
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 17,5 euro
Studenten 8,75 euro

Meer Ticketinformatie

Drukkunstmuseum
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 5 euro
Kinderen 3,5 euro

Meer Ticketinformatie

Fotomuseum aan het Vrijthof
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 13,5 euro
Studenten 6 euro
Kinderen vanaf 8 jaar tot en met 18 jaar 6 euro
Kinderen tot en met 7 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Grotten Zonneberg
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Jongeren vanaf 12 jaar 9,5 euro
Kinderen tot en met 11 jaar 7,95 euro

Meer Ticketinformatie

Sint Servaas Basiliek
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 19+ 4,5 euro
Studenten 3 euro
Senioren 65+ 3 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 18 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur
Ticketprijzen 2022

Volwassenen 10 euro
Senioren 65+ 5 euro

Meer Ticketinformatie

Bureau Europa - Tijdelijke Tentoonstellingen

Vanaf 26 maart tot en met Zondag 14 augustus 2022 kan je de kunstexpositie over de kunstenaars van Prepper Paradise bezoeken.
De andere activiteiten momenteel zijn gratis waaronder de wandeling van 5km, In geval van nood! en de wandeling van 4km, De Rivier die u beiden nog tot en met Zondag 14 augustus 2022 kan maken.

Ticketprijzen kunsttentoonstelling 2022

Volwassenen 7 euro
Studenten 4 euro

Meer Ticketinformatie

Steenkolenmijn in Valkenburg

Op amper een kwartier rijden van Maastricht ten zuiden van het centrum van Valkenburg kan je in de buurt van de grotten van MergelRijk de ondergrondse Steenkolenmijn in Valkenburg bezoeken.
Aan het begin van de anderhalf uur durende rondleiding bekijk je een unieke video uit 1970 over het dagelijkse leven van een mijnwerker dat zich ruim 500 meter onder de grond afspeelde. Daarna neemt de gids en ex-mijnwerker je mee doorheen de gereconstrueerde steenkolonmijn in de Mergelgroeve. Je krijg meer informatie over hoe het was om te werken in een steenkoolmijn. Zo vertelt de gids hoe de machines werkten en aan welke vereisten je moest voldoen als mijnwerker. Tijdens de reis door het industriële geschiedenis zie je allerhande machines, speciale werktuigen, mijnfietsen en verschillende types kolenmijn treinen.

Een kijk op een klein kolomenmijn trein
Een blik op een klein kolomenmijn trein
Ticketprijzen 2023

Volwassenen & Jongeren vanaf 18 jaar 13 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 17 jaar 10 euro
Baby en Peuters tot en met 4 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Oorlogsmuseum Eyewitness WO2 in Beek
Ticketprijzen 2022

Volwassenen & Jongeren vanaf 13 jaar 12 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 7 euro

Meer Ticketinformatie

Mijngalerijen de Kazematten Waldeck
Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 8,5 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 11 jaar 6,95 euro

Meer Ticketinformatie

Fort Sint-Pieter
Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 9,5 euro
Kinderen en Tieners jonger dan 12 jaar 7,95 euro

Meer Ticketinformatie

Vestingmuseum Maastricht
Ticketprijzen 2023

Volwassenen 5 euro
Kinderen en Jongeren tot en met 17 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Stadsbrouwerij
Ticketprijzen 2023

Per Persoon 23,5 euro
Daarvoor krijg je een rondleiding van 45 minuten in de microbrouwerij met welkomsdrankje, bierpakket inclusief 3 bieren van Stadsbrouwerij Maastricht en een handige gadget voor thuis.

Check Reguliere Ticketinformatie

Rondleiding Brouwerij Bosch
Ticketprijzen 2023

Per Persoonn 13 euro
Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke