Cookie Consent by TermsFeed Top 10 Bezienswaardigheden in Noord-Brabant

Home Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Dierentuinen Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Bezienswaardigheden in de provincie Noord-Brabant

Home - Nederland - Noord-Brabant
1 De Efteling in Kaatsheuvel

Een wereld vol wonderen ontdek je in de Efteling gelegen in het zuiden van het land in de buurt van Tilburg. Ga op avontuur in de houten achtbaan Joris en de Draak of voel je helemaal thuis in het prachtige reusachtige sprookjesbos. Bekijk een leuke 4D-film Fabula over een jonge, knorrige beer. Beleef en bewonder de wereld in het Carnaval Festival of ga griezelen in het duistere spookslot. In dit sprookjespark zijn tal van attracties te ontdekken voor het hele gezin. Je kan genieten van een wondermooi panoramisch uitzicht op de 45 meter hoge Thiase zwevende tempel. De waaghalzen zullen veel plezier beleven op de spectaculaire waterachtbaan de Vliegende Hollander of de dubbele achtbaan Max & Moritz. Maar de meest tot de verbeelding sprekende attractie is ongetwijfeld de duikachtbaan Baron 1898 waar je gedurende 37,5 meter een duikvlucht neemt. Maar er zijn ook rustige attracties voor kinderen zoals de prachtige droomvlucht, draaiende kookpotten of de monorail op een hoogte.
Uiteraard kun je heerlijk overnachten in het sprookjesachtig Efteling Hotel of in het nabijgelegen vakantiepark. Of wat dacht je van de spannende Raveleijn parkshow? Ondertussen kan je genieten van de heerlijke lekkernijen en drankjes in één van de eetgelegenheden in het pretpark. Als afsluiter kan je de wondermooie Aquanura watershow beleven, een prachtig ballet op het water met 200 fonteinen en 900 lichten!

Een blik een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
Een kijk op een reuzenkabouter in het kabouterbos in de Efteling
2 Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Een 2de populaire uittip in de provincie is ongetwijfeld Safari Resort Beekse Bergen gelegen op amper 5 kilometer van Tilburg. Met je inkomticket kan je zowel de Auto-, Boot- ,Bus- en Wandelsafari beleven.
Met de Safariboot Livingstone of Stanley bewonder je in een oase van rust de pracht van de natuur. Langs het rustig ogende water kan je de grazende neushoorns op uiteraard veilige afstand bewonderen. Daarnaast kan je zonnende ringstaartmaki's bezichtigen of een eiland vol met een Centraal Aziatische rundsoort de Yaks fotograferen. De bootsafari duurt een half uur.


Een zicht op zittende leeuwen op een jeep
Een zicht op zittende leeuwen op een jeep


Met je eigen voertuig ga je op avontuur tijdens de prachtige autosafari. Bewonder van héél dichtbij de witzwarte strepen van de zebra of beleef spannende momenten als de jachtluipaarden rakelings langs je voertuig sluipen. Met een beetje geluk wordt je auto getrakteerd op een likbeurt van een nieuwsgierige dromedaris.
Vind je de autosafari toch ietsje te gewaagd dan is de bussafari een schitterend alternatief. De eerste route, die loopt van de ingang naar het Kongo Restaurant, ontmoet je onder andere jachtluipaarden, kamelen, neushoorns en zebra's. De tweede en laatste route loopt van datzelfde restaurant terug naar het startpunt. Tijdens deze route krijg je een oogverblindend beeld van hoe hoog giraffen in werkelijkheid zijn want doordat deze zoogdieren van nature uit nieuwsgierig zijn komen ze aan het raam van de safaribus piepen. Verder ontdek je de Kafferbuffel, een Afrikaanse rund, prachtige slapende leeuwen en andere wilde dieren tijdens het 2de gedeelte van de safari.

Een mooi op de giraffen in de Beekse Bergen
Een mooi uitzicht op etende giraffen en een zeebra


Tijdens de wandelsafari kan je een blik werpen op onder meer nijlpaarden, tijgers en verschillende soorten krokodillen. Bepaalde diersoorten kan je van nabij bewonderen door de verschillende voedermomenten. Tijdens de wandeltocht kom je het Afrikadorp tegen als leuke tussendoortje waar je eens goed achterover kan leunen. Daar kunnen de kinderen zich uitleven op de Speelberg Kilimanjaro met onder meer glijbanen, loopbruggen, klimrekken en evenwichtsbalken. Voor wie meer spektakel wilt moet ongetwijfeld een ritje maken op een zipline. Maar ook tijdens de wandelsafari kunnen de kinderen zich uitleven door te slingeren over een kuilen, de wiebelbrugjes over te steken of te kruipen door bergjes.
Ticketprijzen 2021

Volwassenen & Kinderen vanaf 10 jaar 24,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 21,5 euro
Combitickets met Speelland mogelijk

koop ticket

3 Meta Maze Surrealistische Kunst in Tilburg

Op slechts 10 minuten wandelen van het station in Tilburg ligt het grootste kunstdoolhof ter wereld. Kronkelend dwaal je door eigenzinnige kamers, gangen, kruipruimtes en verborgen deuren, speciaal ontworpen om je fantasie te prikkelen. Door de verschillende kleine wegen in het doolhof beleefd iedere bezoeker deze attractie op een andere wijze. Je kan in het doolhof onder meer een buitenaards labyrint met dromerige en verdrietige kamers, schuine looppaden, een konijnenhol, mysterieuze objecten en verborgen deuren ontdekken. De ene bezoeker komt giechelend uit een kamer, de ander geëmotioneerd, triestig of juist vol adrenaline. Het is een unieke Surrealistische Kunstcenter die zonder twijfel voor een unieke beleving zal zorgen bij veel bezoekers.

4 PSV Eindhoven Stadion Tour en PSV Museum

PSV Eindhoven is met voorsprong het populairste voetbalteam van deze provincie. In het hypermoderne voetbalstadion aan de Frederiklaan in Eindhoven kan je door deel te nemen aan de stadiontour de bijzonderen plekken ontdekken. Tijdens de stadiontour in het Philips Stadion breng je een bezoek aan het voetbalveld, de spelerstunnel en de kleedkamers. Vanop het veld krijg je een indrukwekkende blik op het stadion en de tribunes. Ook kom je op bijzondere plaatsen zoals de bestuursloge, perszaal en sponsorverdieping. De gids vertelt je tijdens de rondleiding leuke weetjes en anekdotes over PSV Eindhoven. Na het bezoek aan het Philips Stadion, is het tijd je onder te dompelen in de meer dan honderd jaar clubhistorie. In het PSV museum ontdek je welke voetbalsterren er voor PSV speelden en welke meest begeerde prijzen uit de geschiedenis ze konden bemachtigen.

5 Dierenpark De Oliemeulen In Tilburg

De Oliemeulen noemt zichzelf het vreemdste Dierenpark van Nederland. Vliegende hondjes en Loslopende stinkdiertjes, je kan het allemaal bewonderen in deze dierentuin. In de vele binnenverblijven ontdek je niet alleen hagedissen, krokodillen, slangen en spinnen maar ook zijn er schattige rondwandelende gordeldiertjes te zien. Buiten zijn er onder meer verschillende apensoorten, katachtigen en roofvogels te vinden. Door de talrijke informatieborden is deze uitstap niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam zeker voor kinderen. Dagelijks worden door de verzorgers demonstraties gegeven met slangen, spinnen en roofvogels.

Een zicht op een stokstaartje
Een uitzicht op een stokstaartje
6 Miniaturen -en Poppenmuseum in Breda

In het Poorthuis van het begijnhof in de historische binnenstad van Breda vind je het miniaturen -en Poppenmuseum. Ontdek de prachtige miniatuurcollectie van Tine Merkx : van kleine huisjes met kleine kamertjes tot aan poppen die dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Ook kun je een klein schattig stoffenwinkeltje uit de jaren ’50, een oud café, een kaarsje gaan opsteken in het begijnenkerkje en dagelijkse keukentjes in het klein bewonderen. Daarnaast kun je een interessante film bekijken van hoe de verzameling tot stand is gekomen. De geschiedenis staat hier in ieder geval eerste plaats en het museum is zeker een bezoek waard als je een citytrip naar Breda maakt. Een héél leuk uitstapje voor het hele gezin!

7 Dierenrijk Nuenen in Mierlo

In de omgeving van Eindhoven is op landgoed Guldenberg Dierenrijk Nuenen gelegen. Handig is om thuis of bij binnenkomst in het park de Dierenrijk App te downloaden. Het is een leuke informatieve applicatie waar je 15 vragen kunt oplossen als je in de buurt komt van één van de vele dierenverblijven. Hou de app goed in de gaten zodat je de vraag kunt oplossen als hij op je scherm verschijnt. In deze dierentuin leer je de talrijke zoogdieren en vogels van heel dichtbij kennen. Je kan een blik werpen op veel voorkomende zoogdieren zoals de Afrikaanse leeuw, Aziatische olifant, Bruine beer, Indische neushoorn en de Wolf. Maar ook zijn er tal van minder bekende diersoorten die je zal ontdekken waaronder de apensoort Witwanggibon, de koddige poolvos, de rode panda of de Indische Wandelende Tak. Tevens zijn er ook talrijke vogelsoorten die je in dierenpark zult ontdekken. Zo zullen de prachtige rode veren van de Rode Ibis en de wondermooie blauwgele veren van de Ara je zeker bijblijven. Verder kan je onder meer de Kleine Zilverreiger, de Nimmerzat, de Roodrug Pelikaan, de Europese Flamingo en de Zwarte Wouw spotten. Op diverse tijdstippen van de dag kan je verschillende voederpresentaties bijwonen en krijg je van de verzorgers meer info over de dieren die ze op dat moment voederen.

8 Speelgoed & Carnavalsmuseum in Oosterhout

Op een 15-tal kilometer van Breda ligt in het stadje Oosterhout het Speelgoed en Carnavalsmuseum. Het museum heeft de bezoeker een kijk over hoe speelgoed er vroeger uitzag. Laat je dochter wegdromen in het poppenparadijs met poppen van vroeger en nu die je in alle geuren en kleuren kan bewonderen. De jongens ontdekken hoe onder andere speelgoedauto’s en meccano’s er in het vroeger uitzagen. Er is ook een verzameling optisch speelgoed die je kan bezichtigen alsook een collectie van carnavalsattributen.

9 Museum De Pont in Tilburg

In de voormalige wolspinnerij kan je de nalatenschap van zakenman en jurist Jan de Pont ontdekken. In 1992, vijf jaar na zijn overleden, werd het museum in 1992 geopend voor het grote publiek. De eigen hedendaagse kunstcollectie bevat inmiddels meer dan 800 werken van circa 75 jonge en oudere kunstenaars. Dit museum is onder meer gekend van het kunstwerk Sky Mirror. Een schotelvormige spiegel waar je de wereld ondersteboven kunt bekijken.
Verder kan je ook schilderijen van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Marlene Dumas waaronder The First People of prachtige beelden van Finse Fotograaf Esko Männikkö bewonderen. Tevens zijn er ook enkele prachtige werken te vinden van Duitse beeldende kunstenaar Thomas Schütte waaronder het stalen platform met bronzen figuren de Großer Respekt en de meer dan 2 metet hoge aluminium mannetjes de Große Geister. Maar uiteraard kan je ook mooie kunstschilderijen van onder andere de Nederlanders Bettie van Haaster, Hans Broek, Frank Van den Broeck en Robert Zandvliet bezichtigen.

10 Museum preHistorisch Dorp

Beleef de geschiedenis van nabij in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Je leert en ontdekt hier vanalles over bandweven, jagen en vuur maken. Of ga op onderzoek uit in een kano in de vorm van een boomstam. Wat je keuze ook is, in het preHistorisch dorp beleef je het verleden vanaf de prehistorie tot aan de late middeleeuwen. Luister naar spannende verhalen en gebruik al je zintuigen om een prachtige dag te beleven. Struin over geheimzinnige weggetjes of gebruik je speurneus om smeulende vuurtjes te ruiken. Er zijn genoeg activiteiten te beleven die u dag helemaal compleet maken. Zo leer je het verleden kennen in Eindhoven zoals het ooit écht is geweest.

© Renzo Vanhoorelbeke