Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Botanische Tuinen in Utrecht

Home - Nederland - Utrecht - Botanische Tuinen
Adres

Botanische Tuinen
Budapestlaan 17
3584 Utrecht

Informatie

In het hart van de universitaire Science Park zijn de Utrechtse Botanische Tuinen gelegen die onderdeel zijn van de Universiteit van Utrecht. Het domein rond het 19de eeuwse fort Hoofddijk is in totaal 9 hectare groot & is onderverdeeld in de Evolutietuin, Ontdektuin, Rotstuin, Bamboebos en Taxodiummoeras, Bijenhotel, Vogelhut & Tropische kassen.
De Evolutietuin is een heerlijke zomer -en onderwijstuin waar je verschillende soorten bloemplanten kan bewonderen zoals de Magnolia's & Waterlelies.
De Ontdektuin is een tuin die een beroep doet op al je zintuigen. Het is een thematische tuin waar je informatie vind over verschillende soorten bloemen & bloeiwijzen.
De Rotstuin is één van de grootste in zijn soort van Europa waar je diverse biotopen & milieus ontdekken. Je ziet er rotsplanten, Primulasoorten & een bergbeek met een waterval.
In het Taxodiummoeras kan je de héél witte en gele schutbladeren van de Lysichytons en prachtige pollen Dotterbloemen bewonderen. In het Bamboebos vind je verschillende Chinese & Japanse planten zoals de Pioen- & Epimediumsoorten.
In het bijenhotel kan je naast de solitaire bijen ook andere kleine diertjes ontdekken zoals kikkers, libellen, vlinders & achteraan een broedhoop van ringslangen. De omstandigheden in dit gebied zijn zo gunstig mogelijk gemaakt zodat deze diersoorten in hun habitat kunnen leven.
In de tropische kassen kan je in de centrale hal vetplanten ontdekken. Daarnaast vind je in de vlinderkas diverse soorten vlinders, rupsen. Verder kan je ook kuipplanten, cacaoplanten, Papaya & liaansoorten bewonderen. Verder vind je ook verschillende soorten orchideeën, bromelia's, Passielbloemen & bloeiende tropische klimmers.
In het vogelhut kan je allerlei soorten vogels bezichtigen zonder dat ze jou zien. Naast meer informatie kan je ook het geluid van de desbetreffende vogel ontdekken.

Ticketprijzen 2020

Volwassenen 8,5 euro
Senioren 65+ 7 euro
Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar 3,5 euro

Meer Ticketinformatie

Overzicht Bezienswaardigheden, Attracties & Musea Utrecht

© Renzo Vanhoorelbeke