Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Ontdek het Nijntje Museum in Utrecht

Home - Nederland - Utrecht - Nijtje Museum
Adres

Nijntje Museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht

Informatie

In de vele themaruimten in de verschillende lokalen van het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar stap voor stap de wereld om hen heen. De boeken met prenten van Dick Bruna zijn een inspiratiebron voor deze werelden. Zo is er het thema dokter, het verkeersplein, de dierentuin, het huis en nog veel meer. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes. De afbeeldingen, voorwerpen en speeltoestellen zorgen er voor dat het een echt speelmuseum is.

Op het verkeersplein leren de kinderen de regels van het verkeer. Je rijdt op een driewieler rond door de straten, rotondes of neemt plaats in de bus. Weet jij wanneer je moet stoppen voor het stoplicht? Ook ouders kunnen deelnemen en zich verkleden als politieagent en verkeersregelaar.

In de dierentuin van het nijntje museum speel je met alle dieren. Leer de papegaaien praten, zoek de muizen die zich verstopt hebben in de wilde-dierenhokken. Voel de verschillen tussen de dieren door aan de verschillende vachten te komen, herken de verschillende soortendierengeluiden. Weet jij wat een varkentje eet? En een kip? Doe het voerspel en je komt het te weten.

Maak kennis met de kunstwerken van Dick Bruna, ga zelf aan de slag met vormen en kleuren, of richt je eigen museumopstelling in. Je kan naar hartelust kleuren & verven.

Ticketprijzen 2020

Volwassenen 6,5 euro
Kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar 10 euro
Kinderen vanaf 7 tot en met 17 jaar 6,5 euro

Meer Ticketinformatie Officiële site => tickets.nijntjemuseum.nl/

Overzicht Bezienswaardigheden, Attracties & Musea Utrecht

© Renzo Vanhoorelbeke