Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

Ontdek het nijntje museum in Utrecht

Home - Nederland - Utrecht - Nijtje Museum
Tijdelijk gesloten tot en met 21 juni 2023

Vanaf 29 mei zijn we tijdelijk gesloten voor het publiek. Dit is nodig vanwege een verhuizing naar een nieuwe locatie. We willen je laten weten dat ons oude adres op de Oudegracht niet langer toegankelijk zal zijn voor bezoekers.

Maar niet getreurd! We zijn enthousiast om aan te kondigen dat we vanaf 22 juni onze deuren weer openen op onze nieuwe locatie: Agnietenstraat 2. Dit pand biedt een nog betere ervaring voor onze bezoekers en we kunnen niet wachten om ze te verwelkomen in onze vernieuwde omgeving.

Nieuw Adres

Nijntje Museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht

Informatie

In de vele themaruimten in de verschillende lokalen van het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar stap voor stap de wereld om hen heen. De boeken met prenten van Dick Bruna zijn een inspiratiebron voor deze werelden. Zo is er het thema dokter, het verkeersplein, de dierentuin, het huis en nog veel meer. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes. De afbeeldingen, voorwerpen en speeltoestellen zorgen er voor dat het een echt speelmuseum is.

Op het verkeersplein leren de kinderen de regels van het verkeer. Je rijdt op een driewieler rond door de straten, rotondes of neemt plaats in de bus. Weet jij wanneer je moet stoppen voor het stoplicht? Ook ouders kunnen deelnemen en zich verkleden als politieagent en verkeersregelaar.

In de dierentuin van het nijntje museum speel je met alle dieren. Leer de papegaaien praten, zoek de muizen die zich verstopt hebben in de wilde-dierenhokken. Voel de verschillen tussen de dieren door aan de verschillende vachten te komen, herken de verschillende soortendierengeluiden. Weet jij wat een varkentje eet? En een kip? Doe het voerspel en je komt het te weten.

Maak kennis met de kunstwerken van Dick Bruna, ga zelf aan de slag met vormen en kleuren, of richt je eigen museumopstelling in. Je kan naar hartelust kleuren & verven.

Ticketprijzen 2023

Volwassenen 8 euro
Kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar 12 euro
Kinderen vanaf 7 tot en met 17 jaar 8 euro
Babyes en Peuters tot en met 1 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Overzicht Bezienswaardigheden Utrecht

© Renzo Vanhoorelbeke