Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo => Ticketprijzen Bezienswaardigheden Spanje

Home - Spanje
Sagrada Familia in Barcelona

De Sagrade Familia is een van de populairste basilieken ter wereld. De kathedraal ligt in het centrum van de stad Barcelona en is al sinds 1882 in aanbouw. Het bouwwerk is voor het grootste deel gebouwd naar ontwerp van de bekende Spaanse ontwerper Antoni Gaudí die in 1926 overleed. Doordat de bouw wordt gefinancierd met publieke giften, is de kerk nog steeds niet helemaal afgwerkt. De Sagrada Familia is rijkelijk versierd met honderden beelden en is te herkennen aan verscheidene kenmerkende torens die in punten naar de hemel wijzen. Het uitzicht langs de buitenkant is prachtig en een rondleiding in de basiliek is ook zeker de moeite! Het is echter aan te raden om je ticket vooraf te boeken om zo de meestal lange wachtrijen te vermijden.

Meer Bezienswaardigheden Barcelona

Voetbalstadion Camp Nou in Barcelona

Camp Nou is het stadion van voetbalclub FC Barcelona die met een capaciteit van 99 000 de titel draagt van grootste Europese voetbalstadion. Voor de voetbalfan is het een unieke beleving om de thuishaven van deze Catalaanse club te bezoeken. Met de Camp Nou Experience kom je op plaatsen waar je anders nooit kan komen zoals de kleedkamers, perkamers en commentator boxen. Via een audio apparaat wordt je doorheen het museum gegidst waar je onder meer alle grote prijzen van Barça kan bewonderen. De tour met bijhorende bezoek aan het museum duurt circa anderhalf uur.

Een zicht op het indrukwekkende voetbalstadion Camp Nou

Een blik op het indrukwekkende voetbalstadion Camp Nou
Museo del Prado in Madrid

Museo del Prado in de Spaanse hoofdstad is het grootste kunstmuseum van het land. Het Museo Nacional del Prado opende op 19 november 1819 zijn deuren voor het grote publiek. Jaarlijks komen er bijna 3 miljoen bezoekers naar het populairste museum van Spanje. De verzameling van het museum bestaat uit verschillende soorten kunst zoals beelden, munten, medailles, schilderijen, prenten en andere voorwerpen. Hier kun je werken bewonderen van bekende schilders zoals Francisco Goya, El Greco en Luis de Morales. Daarnaast zijn er ook kunstwerken te bezichtigen van onder andere Rembrandt van Rijn, Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens, Botticelli, Caravaggio en Rafaël.

Voetbalstadion Estadio Santiago Bernabéu in Madrid

Estadio Santiago Bernabéu is de thuishaven van de Spaanse topclub Real Madrid waar Rode Duivels Thibault Courtois en Eden Hazard momenteel deel van uitmaken. De Koninklijke heeft plaats voor 81 044 supporters. Als voetbalfan is het bezoeken van dit indrukwekkende stadion ongetwijfeld een unieke belevenis. Denk aan de spelerstunnel, waar grote spelers zoals Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Cristiano Ronaldo jarenlang hebben gestaan, kleedkamers, perskamer en ook breng je een bezoek aan de presidentiële box. In de Trophy Room kan je alle wondermooie bekers bewonderen in de lange succesvolle geschiedenis van de club. Op het einde van de rondleiding kan je op het dak van het stadion genieten van prachtige uitzicht over de Spaanse hoofdstad. Na de tour kan je in de Officiële Real Madrid Store je favoriete souvenir aanschaffen.

Oceanogràfic in Valencia

Ben je op reis in het Spaanse Valencia en ben je dol op waterdieren, wil je meer informatie over alles wat te maken heeft met wat onder water leeft of wil je je kinderen een te gekke dag bezorgen? Bezoek dan zeker eens het Oceanogràfic de Valencia. Een prachtige onderwaterwereld waar 500 verschillende diersoorten te vinden zijn. Het is de grootste aquarium die je tegenkomt in Europa.
Geniet van de pinguïns, schildpadden, flamingo's, walrussen maar ook haaien. Ook is er elke dag een mooie dolfijnenshow die kan zien. Een heerlijk hapje eten doe je in het onderwaterrestaurant wat een unieke beleving is. Wil je je bezoek nog extra bijzonderder maken kun je kiezen om speciale activiteiten bij te boeken. Zo is het mogelijk om voor één dag een dierentrainer te zijn, achter de schermen mee te kijken en voor de echte durfals kan je zwemmen tussen de gevaarlijke haaien. Een beleving die je nooit meer vergeet. Voorkom dat je lange tijd moet wachten door online alvast je tickets te boeken. Je kunt dan sneller doorwandelen en meer genieten van je bezoek in Oceanogràfic.

Een mooie blik op de roze lepelaar
Een prachtige blik op de roze veren met witte hals van de roze lepelaar


Bioparc Fuengirola

In het zuiden van Spanje tussen de steden Marbella en Malaga ligt in de badplaats Fuengirola het Bioparc Fuengirola. Een bezoek brengen aan het dierpark is altijd leuk maar deze zoo zorgt voor een speciale beleving. Het unieke aan deze dierentuin is dat het een biopark is. Dat betekent dat de dieren niet achter gesloten deuren zitten maar vrij in hun natuurlijke omgeving leven. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van kooien maar door middel van een goed doordacht systeem kunnen de dieren niet ontsnappen.Een wondermooie foto van de grijze kroonkraanvogel
Een prachtig zicht op de grijze kroonkraanvogel


Zo zijn er bijvoorbeeld diverse tunnels gecreëerd, hoge muren aangebracht en vind je er rivieren en beekjes. Ook staan er allerlei verschillende bomen en planten die afkomstig zijn uit gebieden waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen. Zo wordt er een levensechte leefomgeving gecreëerd voor de dieren. Er zijn een heleboel verschillende dieren te vinden. Zo zwemmen er krokodillen, lopen er Sri Lankaanse luipaarden rond en klimmen er diverse apen in de bomen. Er is ook een aquarium waar je verschillende vissen kunt bezichtigen. Tot slot zul je ook nog vogels zien vliegen die normaal gesproken alleen te zien zijn in de natuur van Afrika. Er zijn voldoende horecagelegenheden te vinden in het biopark en er is ook een souvenirwinkel.

Het Alhambra in Granada

Een bezoek aan het Alhambra, in het zuiden van Spanje gelegen tussen de steden Malaga en Almeria, is een van de populairste bezienswaardigheden om te doen in Granada. Deze wondermooie attractie heeft paleizen, tuinen, en een verhalende geschiedenis. De gebouwen liggen op een heuvel die over Granada uitkijkt. Om het complex te betreden, wandel je door twee hoofdpoorten. De hoofdpoort heeft een plattegrond, die je op je smartphone kunt downloaden en meenemen. De andere poort leidt naar de crypte.
Het Alhambra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de populairste toeristische attracties in Spanje. Zorg dat je er minstens een dag in dit paleizencomplex vertoefd! Je zult ongetwijfeld een leuke tijd hebben bij het verkennen van het Alhambra. Voor het mooiste panorama kan je het beste in het late voorjaar of de zomer komen.

Een blik op het Alhambra
Een kijk op het Alhambra


De wondermooie tuinen van het complex werden oorspronkelijk gebruikt door de Nasrid koningen als een zomerverblijf. De tuinen zijn eenvoudig van opzet maar er groeien zorgvuldig uitgekozen planten. De tuinen zijn ook schilderachtig, omgeven door de prachtige bergen van de Sierra Nevada.
Of je nu kiest om het Alhambra individueel te bezoeken of een rondleiding met een gids. Een bezoek aan het Alhambra in Granada is een fantastische ervaring. Een rondleiding met gids kan je helpen je tijd maximaal te benutten in het Alhambra en het meeste uit je reis te halen!
Terra Natura in Benidorm

Als je op reis bent in Spanje is Terra Natura een aanrader om een dag naar toe te gaan. Het is een reusachtig dierenpark dat maar liefst 320 000 vierkante meter groot is. Het zal je dan absoluut niet verbazen dat er ruim 1500 dieren rondlopen onderverdeeld in 200 diverse soorten. Het is bijna onmogelijk om alles tot in detail in een dag te zien. Opvallend is dat het een natuurpark betreft wat betekent dat er geen omheiningen aanwezig zijn waardoor je daadwerkelijk in contact komt met alle dieren.
Het park heeft vier thema’s gecreëerd. In de Pangea vertoeven giftige dieren. Denk bijvoorbeeld aan de keizer schorpioen, de groene boompython en de ratelslang met diamantrug. Daarna wandel je verder naar Zuid-Amerika waar je onder andere kennis kunt maken met de lama, de gouden en blauwe ara, goendi's zijdeaapje en de jaguar. Daarna gaat de route verdere naar Azië waar je oog in oog komt te staan met de Bengaalse tijger, de grote Indische neushoorn en de siamang. Tot slot maak je een reis door Europa waar je onder andere damherten en ezels ziet. Wat betreft de ezels, daar is nog iets speciaals mee want kinderen hebben de kans om een ritje te maken op dit dier. Ook worden er roofvogelshows georganiseerd.

© Renzo Vanhoorelbeke