Home Agenda Tips Info & Lijsten Gratis Nederland België Duitsland Zoo Frankrijk Slovenië Virtueel Contact

TicketInfo Ticketprijzen Dierentuinen Spanje

Home - Spanje - Dierentuinen
Wat zijn de Mooiste Dierentuinen in Spanje + Info en Ticketprijzen
Oceanogràfic in Valencia

Ben je op vakantie in het Spaanse Valencia en ben je gek op waterdieren, wil je meer leren over alles wat te maken heeft met wat onder water leeft of wil je je kids een te gekke dag bezorgen? Bezoek dan eens het Oceanogràfic de Valencia. Een wonderlijke onderwaterwereld. Het is de grootste aquarium die je tegenkomt in Europa. Er zijn 500 verschillende diersoorten te vinden. Geniet van de pinguïns, flamingo's, schildpadden, walrussen maar ook haaien. Ook is er iedere dag een dolfijnenshow die je bij kunt wonen. Een moment bijkomen en een hapje eten doe je in het onderwaterrestaurant wat een unieke beleving is. Wil je deze dag nog extra bijzonderder maken kun je kiezen om speciale activiteiten bij te boeken. Zo is het mogelijk om voor één dag een dierentrainer te zijn, achter de schermen mee te kijken. De echte waagwalzen kunnen zwemmen tussen gevaarlijke haaien. Een ervaring die je nooit meer vergeet. Voorkom dat je enorm lang in de rij staat door online alvast je tickets te boeken. Je kunt dan sneller doorlopen en meer genieten van je bezoek in Oceanogràfic.

Een prachtige blik op de roze lepelaar
Een wondermooie blik op de roze veren met witte hals van de roze lepelaar


Ticketprijzen 2023

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen tot en met 64 jaar 35,2 euro
Senioren 65+ 26,3 euro
Personen met een beperking van minimaal 33% 26,3 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar 26,3 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis


Parc Zoològic in Barcelona

Wie aan Spanje en Barcelona denkt denkt meestal direct aan het strand. Maar tijdens je vakantie is het zeker een aanrader om het Parc Zoològic de Barcelona eens te bezoeken. Een prachtige dierentuin die garant staat voor een geweldig dagje uit. De dierentuin bestaat al even, in 1892 gingen ze voor de eerste keer open voor publiek. Het is een enorm park van maar liefst dertien hectare groot en met meer dan 7000 dieren. Het park is wereldberoemd geworden door Sneeuwvlokje, in het Spaans ook wel Copito de Nieve genoemd. Een albino gorilla die veel aandacht naar zich toetrok. De mensen kwamen speciaal voor dit dier naar het park toe. Vanuit de hele wereld zelfs. In 2003 is sneeuwvlokje helaas overleden. Maar het Parc Zoològic de Barcelona heeft zoveel meer te bieden. Geniet van de enorme collectie aan primaten zoals de Borneo orang oetan maar ook bavianen. Indrukwekkend zijn ook de Iberische wolven, Angolese leeuwen, de Sumatraanse tijger ende zuidelijke witte neushoorn. Verder heeft het park ook een dolfinarium waar op enkele tijdstippen van de dag kunt genieten van verschillende shows. Het bezoeken van het Parc Zoològic de Barcelona is een fantastisch uitje dat leuk is voor het hele gezin!

Een uitzicht op de Borneo orang oetan
De Borneo orang oetan is één van de vele soorten zoogdieren die je in het park kan bewonderen


Ticketprijzen 2023

Jongeren en Volwassenen vanaf 13 jaar 21,4 euro
Kleuters, Tieners vanaf 3 tot en met 12 jaar 12,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis


Aquarium Barcelona

Als je dol bent op waterdieren is Aquarium Barcelona de place to be. Het is één van de grootste aquariums van heel Europa. Het oceaan komt hier daadwerkelijk tot leven. Er wordt gebruik gemaakt van 4 miljoen liter water. Een ultieme ervaring wanneer je door de onderwatertunnel loopt die maar liefst 80 meter lang is. Niet schrikken, want je komt zomaar oog in oog te staan met een gigantische haai. Er zijn zo'n 11 000 dieren aanwezig onderverdeeld in 450 verschillende soorten. Ontdek de meest indrukwekkende diersoorten. Wat dacht je van schorpioenvis, witpuntrifhaai, de koraalvlinder, konijnvis maar ook de brandhoornslak. Er zijn ook pinguïns aanwezig in het aquarium. Het aquarium is gebouwd op basis van diverse thema’s. Voor kinderen is dit ook een fantastisch uitje. Er verschillende acitiviteiten die ze kunne beleven. Ze worden één met de natuur en doen daarbij ook nog eens een hoop kennis op. Dit wordt een onvergetelijk uitje! Het aquarium van Barcelona is te vinden in de haven van Port Vell. het ligt dichtbij het winkelcentrum Mare Magnum. Er zijn diverse parkeergelegenheden beschikbaar maar het is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 11 jaar en Volwassenen 24 euro
Kinderen vanaf 5 jaar tot en met 10 jaar 17 euro
Kleuters van 3 en 4 jaar 10 euro
Baby's en Peuters gratis
Vriendenticket 84 euro voor 4 personen

Meer Ticketinformatie

Bioparc Fuengirola

Tussen de Zuid-Spaanse steden Marbella en Malaga is in de badplaats Fuengirola het Bioparc Fuengirola gelegen. Een bezoek brengen aan de dierentuin is altijd leuk maar dit park zorgt voor een speciale beleving. Het unieke aan deze dierentuin is dat het een biopark is. Dat betekent dat de dieren niet achter gesloten deuren zitten maar vrij in de natuur leven. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van kooien. Door middel van een systeem dat ze hebben bedacht kunnen de dieren niet ontsnappen.Een prachtige blik op de grijze kroonkraanvogel
Een wondermooie blik op de grijze kroonkraanvogel


Zo zijn er bijvoorbeeld hoge muren aangebracht, diverse tunnels gecreëerd en vind je er rivieren en beekjes. Ook zijn er allerlei verschillende planten en bomen te vinden die afkomstig zijn uit gebieden waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen. Zo hebben ze de natuurlijke waarheidsgetrouwe leefomgevingen van het eiland Madagaskar, Equatoriaal Afrika, Zuidoost-Azië en de Indo-Pacifische eiland gecreëerd voor de dieren. Er zijn een reusachtig aantal verschillende dieren te vinden. Zo zwemmen er krokodillen, lopen er brullende leeuwen rond en klimmen er diverse apen in de bomen. Er is ook een aquarium waar je verschillende vissen kunt bewonderen. Tot slot zul je ook nog vogels zien vliegen die normaal gesproken alleen te zien zijn op het Afrikaanse continent. Er zijn voldoende horecagelegenheden te vinden in het park en ook is er een souvenirwinkel.
Ticketprijzen 2022

Tieners en Jongeren vanaf 10 jaar en Volwassenen tot en met 64 jaar 22 euro
Senioren 65+ 17 euro
Mindervaliden 11,5 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar 16 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Zoo Aquarium in Madrid

In de Spaanse hoofdstad Madrid vinden we een geweldig mooi dierentuin met een groot oppervlakte van maar liefst 20 hectare. Er zijn meer dan 5000 dieren te bewonderen onderveeld in 500 verschillende soorten. De dieren zijn ingedeeld in de gebieden van waar ze vandaan komen wat de beleving nog leuker maakt. Tijdens de wandeling in het park kom je terecht in vijf verschillende gebieden. Europa, Afrika, Amerika, Azië en Australië.
In het Aziatische gedeelte vind je misschien wel de grootste blikvanger van de dierentuin, hier vinden we namelijk de reuzenpanda die bij de dierenliefhebbers ongekend populair zijn. Andere dieren die je niet snel in andere parken ziet zijn onder andere de Sumatraanse olifanten, Iberische lynxen de koala’s. Verder kom je ook oog in oog te staan met Europese bruine beren en geniet je van zwemmende reuzenotters.
Het park heeft meerdere restaurants en plekken waar je gezellig met het gezin kan lunchen en kan rusten. Wil je genieten van een geweldige dag vol met de meest spectaculaire dieren bezoek dan zeker eens de dierentuin in Madrid! Het park is iedere dag geopend dus je kunt er altijd terecht.

Een fraai zicht op de bruine beer
Een prachtig uitzicht op de bruine beer


Ticketprijzen 2021

Kinderen vanaf 8 jaar, Jongeren en Volwassenen 24 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 7 jaar 19,5 euro
Baby's en Peuters gratis

Meer Ticketinformatie

Aquarium van Sevilla

De grootse watertank van Europa met rondzwemmende haaien is te vinden in het Aquarium van Sevilla. Deze is maar liefst negen meter diep en is de thuisbasis van de twee stierhaaien die hier leven. Maar dat is nog niet alles want er zijn nog eens 34 extra tanks te bewonderen. In totaal zijn er meer dan 7000 verschillende zeedieren te vinden.
Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan roggen, tropische vissen, kaaimannen, zeepaardjes en zeeschildpadden. Zodra je binnenstapt start het avontuur direct. Je gaat op zeereis en je klimt in de huid van Ferdinand Magellan, een ontdekkingsreiziger. Je begint met het ontdekken van de lokale fauna en vervolgens ga je verder op reis naar het Amazonegebied, de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. Wat je zeker ook niet mag missen tijdens dit uitstapje is een bezoek aan het babydieren centrum. Jonge dieren die net geboren zijn kun je hier aanschouwen en je leert alles over ze. Tot slot is er ook nog een gedeelte waar de kinderen sommige dieren kunnen aanraken. Een ervaring die de allerkleinsten nooit meer vergeten. Een dag naar het Aquarium is een geweldig familie uitje op een regenachtige dag of wanneer het te warm is om continu buiten te zijn.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 15 jaar en Volwassenen tot en met 64 jaar 17 euro
Senioren 65+ 14 euro
Kinderen en Tieners tussen van 4 jaar tot en met 14 jaar 12 euro
Baby's, Peuters en Kleuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

Sea Life Benalmádena

Vlakbij Torremolinos tussen de steden Fuengirola en Malaga naast het de Puerto Marina haven in het centrum van Benalmádena is Sea Life te vinden.
Ontdek de onderwaterwereld op een andere manier. Loop door een tunnel omringt door rotsen terwijl de haaien boven je hoofd langs zwemmen. Er zijn natuurlijk ook nog een heleboel andere zeedieren te vinden. Honderden soorten vissen kom je er tegen maar ook zeepaardjes, schildpadden, kwallen en octopussen. Natuurlijk vergeten we ook die de twee otters die als mascottes van het aquarium worden gezien. Ze hebben zelfs een naam gekregen, Oscar en Maya. Een bezoek aan Sea Life is niet alleen een onvergetelijke ervaring maar het is ook nog eens hartstikke leerzaam. Zo leer je in de interactieve gebieden alles over de dieren en als je geluk hebt is er zelfs een mogelijkheid om ze aan te raken!
Het is ook zeker een aanrader om te gaan kijken op het moment dat de dieren worden gevoed. Voor de kinderen worden er diverse acitvieiten en spelletje sgeorganiseerd in de middag. Verder kun je ook een hapje eten in het aquarium. Geniet van een heerlijke lunch terwijl je uitzicht hebt op de dieren.
Deze uitstap is perfect te combineren met een bezoekje aan de tropische vlindertuin Mariposario de Benalmádena

Ticketprijzen 2021

Jongeren vanaf 12 jaar en Volwassenen 16,95 euro
Senioren 65+ 13,95 euro
Kinderen vanaf 3 jaar tot en met 11 jaar 13,95 euro
Baby's en Peuters tot en met 2 jaar gratis

Meer Ticketinformatie Combitickets Sea Life met vlinderpark Mariposario de Benalmádena

Terra Natura in Benidorm

Als je op vakantie bent in Spanje is Terra Natura een echte aanrader om een dag naar toe te gaan. Het is een gigantische dierentuin dat maar liefst 320 000 vierkante meter groot is. Het zal je dan absoluut niet verbazen dat er meer dan 1500 dieren rondlopen onderverdeeld in 200 diverse soorten. Je zult hier nooit uitgekeken raken. Opvallend is dat het een natuurpark betreft wat betekent dat er geen hekken aanwezig zijn waardoor je daadwerkelijk in contact komt met alle beesten.
Het park heeft vier thema’s gecreëerd. We beginnen bij de Pangea. Hier zitten de giftige dieren. Denk bijvoorbeeld aan de groene boompython, keizer schorpioen en de ratelslang met diamantrug. Dan gaan we verder naar Zuid-Amerika waar je onder meer kennis kunt maken met de lama, de blauwe en gouden ara, goendi's zijdeaapje en de jaguar. Door naar Azië waar je oog in oog komt te staan met de Bengaalse tijger, de grote Indische neushoorn en de siamang. Tot slot maak je een reis door Europa waar je damherten tegenkomt maar ook ezels. Wat betreft de ezels, daar is nog iets speciaals mee want kinderen hebben de mogelijkheid om een ritje te maken op dit dier. Ook worden er roofvogelshows georganiseerd.

Ticketprijzen 2022

Jongeren vanaf 13 jaar en Volwassenen tot en met 59 jaar 34 euro => 29 euro
Kinderen vanaf 4 jaar tot en met 12 jaar en Senioren 60+ 28 euro => 23 euro
Kleuters en Peuters tot en met 3 jaar gratis

Meer Ticketinformatie

© Renzo Vanhoorelbeke